top of page

Colaborare avantajoasă dintre fermieri şi producătorul de utilaj agricol autohton.

Sâmbătă, 1 octombrie 2022, în orașul Bălți, la întreprinderea Moldagrotehnica S.A. a avut loc prima întrunire dintre producătorii de semănători autohtone și fermierii membri ai Comunității de practici în Agricultura Inteligentă Climatic. Întrunirea este prima activitate din cadrul proiectului de colaborare de lungă durată înținat de producătorul de utilaj agricol autohton. În cadrul întrunirii s-a discutat despre necesitatea elaborării și producerii unei semănători pentru condițiile no -till, destinată fermierilor mici și mijlocii. Un subiect de o importanță majoră a fost stabilirea în comun a unor cerințe tehnice minime și spectrul de culturi care urmează să fie însămânțate cu viitoarele semănători. Părțile și-au exprimat convingerea, că doar în comun, prin consultări, participări la testări, menținerea unui dialog permanent între producătorii de semănători și fermieri va fi posibil crearea unei semănători autohtone care va satisface cele mai exigente cerințe ale fermierilor în condițiile drastice impuse de schimbările climatice. Primele testări ale eventualei semănători sunt planificate pentru primăvara anului 2023 care se vor petrece pe câmpurile fermierilor.


コメント


Multumim mult!

backgroundb

Facînd click pe "Abonare", iți exprimi acordul sa primești email-uri de la Comunitate si întelegi că te poți dezabona în orice moment.

Comunitatea de Practici în Agricultura Inteligentă Climatic este fondată şi moderată în cadrul proiectului “Integrarea adaptării în procesele de planificare în vederea reducerii vulnerabilității la schimbările climatice la nivel central și local în sectorul agricol din Republica Moldova”, implementat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură cu suportul financiar al Fondului Verde pentru Climă

© 2023 agroadapt.md

  • facebook
  • viber
bottom of page